Skip to content

Våra idrotter

Målsättningen för Västerås Idrottsgymnasium är att vara den bästa gymnasieskolan i regionen med profilen idrott och träning.

Gillar du att träna och röra på dig, oavsett om det är på högsta elitnivå eller mer på motionsnivå, så kommer vi att hitta den perfekta skräddarsydda lösningen för just Dig.

Fotboll

Utvecklas som spelare hos oss i 3 år!

Fotbollsträningen sker i huvudsak på Rocklundaområdet, som ligger endast ett stenkast från skolan. Vi tränar detta läsår på naturgräs (R10) och nä vädret blir tuffare kliver vi in i plåthallen.

Västerås idrottsgymnasium samarbetar med flertalet föreningar i länet och erbjuder alltid våra fotbollselever bästa tänkbara och välutbildade fotbollstränare med idrottsansvarige Viktor Nilsson i en samordnande roll. Huvudtränare för fotbollen är Aran Asaiesh.

All träning hos oss är i grunden individanpassad och utgår från vad just Du som spelare behöver utveckla i ditt spel. Elevens noggrant framtagna individuella träningsplanering ligger därför alltid som grund i träningen och fungerar som ett fördjupande komplement till den föreningsträning som eleven redan bedriver utanför skolan. Kontakta skolans idrottsansvarige lärare Viktor för mer information om träningen på vår skola.

Innebandy

Utvecklas som spelare hos oss i 3 år!

Innebandyträningen sker året runt i nya innebandyhallen på Rocklundaområdet och bedrivs av kompetenta och välutbildade tränare. Huvudtränare på VIGY är Adam Bohlin-Swälas och Casper Lanehed, med gedigen erfarenhet inom sporten. All träning hos oss är i grunden individanpassad och utgår från vad just Du som spelare behöver utveckla i ditt spel.

Elevens noggrant framtagna individuella träningsplanering ligger därför alltid till grund i träningen och fungerar som ett komplement till den övriga föreningsträningen. Kontakta skolans idrottsansvarige lärare Viktor för mer information om träningen på vår skola.

Gym/fitness- träning

Seriös och målmedveten träning i 3 år!

Våra elever tränar i huvudsak på nya Friskis & Svettis anläggning på Rocklundaområdet. I denna grupp samlas de elever som inte har en individuell idrott eller som helt enkelt vill satsa på ett individuellt träningsupplägg med gym och fitness som utgångspunkt. I anläggning erbjuds en enorm variation av träningsmöjligheter och du som elev formar din träning tillsammans med idrottspersonalen för att den ska passa just Dig och dina önskemål! Huvudtränare i gymmet är skolans lärare Francisco Torres. Kontakta skolans idrottsansvarige lärare Viktor för mer information om träningen på vår skola.

Hästsport

Individuellt upplagd träning inom hästsport

Du som gör din satsning inom hästsport är varmt välkommen till oss där vi hjälper dig att ta fram ett helt individanpassat program och träningsupplägg där du som elev själv formar upplägget efter just din målsättning. Två hela förmiddagar i veckan kommer du ha möjlighet till att vara i stallet och bedriva denna satsning. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om detta upplägg.

Träningens upplägg

En av våra grundtankar är att du som utövar en idrott och vill satsa inte ska behöva flytta från din hemmiljö. Västerås idrotttsgymnasium skapar förutsättningar för dig att vara kvar och träna i närheten av hemmiljön, med din egen tränare/förening och ditt sociala nätverk intakt. 

Skolans idrott bedrivs huvudsakligen på onsdag och fredag förmiddag. Förutom våra egna idrottslärare anställer vi för idrottsspecialiseringen utbildade tränare som genomför träningar och teoretiska kurser. Samtliga lektionspass/träningspass sker i ändamålsenliga lokaler och alltid med en lärare eller en tränare.


På Västerås idrottsgymnasium har vi återkommande gemensamma arrangemang.

Fler idrotter och träning

Individuellt alternativ? (t.ex. tennis, dans, golf, badminton m.m.)

Förutom fotboll och innebandy, där vi har våra egna lite större träningsgrupper, så tränar våra elever en stor mängd andra idrotter, som exempelvis tennis, dans, golf, badminton. Då ser vi till att hitta den bästa möjliga skräddarsydda lösningen för just dig och din träning. Kontakta oss för att veta mer.

Oavsett sport, ambitionsnivå och mål med träningen så hittar bästa lösningen för dig.