Våra idrotter

Målsättningen för Västerås Idrottsgymnasium är att vara den bästa gymnasieskolan i regionen med profilen idrott och träning.

Gillar du att träna och röra på dig, oavsett om det är på högsta elitnivå eller mer på motionsnivå, så kommer vi att hitta den perfekta skräddarsydda lösningen för just Dig.

Fotboll

Utvecklas som spelare hos oss i 3 år!

Fotbollsträningen sker i huvudsak på Solid Park, som ligger endast ett stenkast från skolan. När vädret blir tuffare kliver vi in i plåthallen, också den i nära anslutning till skolan.

Västerås idrottsgymnasium samarbetar med flertalet föreningar i länet och erbjuder alltid våra fotbollselever bästa tänkbara och välutbildade fotbollstränare med idrottsansvarige Viktor Nilsson (också han fotbollstränare) i spetsen. Huvudtränare för fotbollen är Jonny Rödlund. Vi erbjuder även våra målvakter särskild träning tillsammans med målvaktstränare.

All träning hos oss är i grunden individanpassad och utgår från vad just Du som spelare behöver utveckla i ditt spel. Elevens noggrant framtagna individuella träningsplanering ligger därför alltid som grund i träningen och fungerar som ett fördjupande komplement till den föreningsträning som eleven redan bedriver utanför skolan.

Innebandy

Utvecklas som spelare hos oss i 3 år!

Innebandyträningen sker året runt i Bombardier Arena och bedrivs av kompetenta och välutbildade tränare. Tränare på VIGY är Casper Lanehed med gedigen erfarenhet inom sporten. All träning hos oss är i grunden individanpassad och utgår från vad just Du som spelare behöver utveckla i ditt spel.

Elevens noggrant framtagna individuella träningsplanering ligger därför alltid till grund i träningen och fungerar som ett komplement till den övriga föreningsträningen.

Gymträning

Individuella upplägg.

Text kommer.

Hästsport

Individuella upplägg.

Text kommer.

Fler idrotter och träning

Tennis, dans, golf, badminton mfl.

Förutom fotboll och innebandy, där vi har våra egna lite större träningsgrupper, så tränar våra elever en stor mängd andra idrotter, som exempelvis tennis, dans, golf, badminton.

Oavsett sport, ambitionsnivå och mål med träningen så hittar bästa lösningen för dig. 

 

 

Träningens upplägg

En av våra grundtankar är att du som utövar en idrott och vill satsa inte ska behöva flytta från din hemmiljö. Västerås idrotttsgymnasium skapar förutsättningar för dig att vara kvar och träna i närheten av hemmiljön, med din egen tränare/förening och ditt sociala nätverk intakt. 

Skolans idrott bedrivs huvudsakligen på onsdag och fredag förmiddag. Förutom våra egna idrottslärare anställer vi för idrottsspecialiseringen utbildade tränare som genomför träningar och teoretiska kurser. Samtliga lektionspass/träningspass sker i ändamålsenliga lokaler och alltid med en lärare eller en tränare.


På Västerås idrottsgymnasium har vi återkommande gemensamma arrangemang.